Сертифікат ЄКМТ

Сертифікат ЄКМТ є обов‘язковим документом, без якого неможливо виїхати в країни ЄС вантажним автомобілям, тягачам та причепам, які відносяться до категорій: «Євро II Безпечний», «Євро III Безпечний»,  «Євро ІV Безпечний», «Євро V Безпечний», «Євро VI Безпечний», згідно критеріїв Європейської Конференції Міністерств транспорту.

Лабораторія ТОВ «Каргопарк» акредитована Національним агентством з акредитації України на відповідність вимогам ДСТУ ISO / IEC 17025 і їй надано Атестат акредитації за номером 2Н1460 від 10 квітня 2017 року. Уповноважена як субпідрядна організація ДП «ДержавтотрансНДІпроект» для проведення перевірок транспортних засобів міжнародних автомобільних перевізників  на відповідність вимогам  Резолюції ITF/IRU(2014) «Багатостороння квота ЄКМТ» та чинним директивам.

Про протокол Європейської Конференції Міністерств транспорту.

Даний протокол підписаний представниками країн ЄС в Брюсселі в 1953 році.

З моменту підписання Європейська Конференція Міністерств транспорту прагне до інтеграції міжнародних ринків та спрощенню вантажоперевезень. Введення сертифікатів ЄКМТ – скоротило час бюрократичних процедур, поліпшило технічний стан рухомого складу, екологічну ситуацію та умови праці водіїв.

Процедура отримання сертифікату ЄКМТ для вантажних автомобілів, тягачів і причепів.

Процес сертифікації – це проведення діагностики автомобілів, тягачів категорій N2, N3 з рівнем екологічної безпеки не нижче Євро-2  і причепів (напівпричепів) категорій О3, О4. Позитивні результати перевірки дають можливість використовувати KTЗ для міжнародних комерційних перевезень по багатосторонніх дозволах ЄКМТ або інших двосторонніх дозволах, які в своїх умовах посилаються на резолюції Європейської Конференції Міністерств транспорту.

Умови проведення випробування транспортного засобу для отримання сертифікату

Для проведення перевірки на відповідність вимогам резолюції ЄКМТ  власник транспортного засобу повинен отримати у виробника, або його офіційного представника в Україні наступні сертифікати

Список сертифікатів:

  • Сертифікат відповідності технічним вимогам які стосуються вимог викидів і шуму, а також вимог до безпечності КТЗ «Євро II Безпечний», «Євро III Безпечний»,  «Євро ІV Безпечний», «Євро V Безпечний», «Євро VI Безпечний».
  • Сертифікат відповідності вимог до безпечності причепа або напівпричепа.

Дані сертифікати дійсні на протязі всього строку експлуатації транспортного засобу і не потребують обновлення.

Сертифікат перевірки придатності до експлуатації дійсний один рік від дати проходження техогляду.

Для проведення перевірки на відповідність вимогам резолюції ЄКМТ власник КТЗ засобу повинен надати

1 Чистий укомплектований і заправлений експлуатаційними рідинами транспортний засіб (автомобіль, тягач, причеп) за адресою: 765 км. автодороги Київ-Чоп, вул. Садова, 92/2, смт. Чинадієво, Мукачівський район, Закарпатська область, ТОВ «Каргопарк»;
2 Свідоцтво по державну реєстрацію КТЗ;
3 Документ, який посвідчує особу власника (представника) транспортного засобу, а в випадку представника власника довіреність на право проходження(для фізичних осіб);
4 Копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи (для юридичних осіб);
5 Діючий протокол перевірки та адаптації тахографа до транспортного засобу.
6 Заводські сертифікати відповідності.

Ціни та терміни проходження.

З метою уникнення черг та непорозумінь просимо попередньо узгодити, зручним для вас способом, час перевірки на відповідність вимогам резолюції ЄКМТ.  (Контакти відповідальних працівників)